TL en GL (donderdag en vrijdag)

Engineering

Met Robotica, 3D CAD Tekenen en Pneumatiek maak je nader kennis met de richting Engineering.  Met pneumatiek kan je iets laten bewegen door middel van luchtdruk.

 

Installatietechniek

Computers, tablets en telefoons spelen een steeds belangrijkere rol in de voorbereiding van opdrachten. Je gaat zelf met deze digitale middelen aan de slag om een technische installatie voor te bereiden.

 

Elektrotechniek

Met digitale middelen ga je aan de slag om een elektrotechnische installatie op papier voor te bereiden.

 

Motorvoertuigen

  • Hoe zit een motor in elkaar en welke vloeistoffen kom je tegen?
  • Ontdek virtueel de auto en zoek de onderdelen.

 

Wegenbouw

  • Een stukje riool volgens de tekening maken: wie is het snelste? 
  • Volgens tekening straatwerk aanleggen.
  • Werken met de roterende laser.

 

Timmeren

Leer een deur afhangen, bouw een dak op en maak het waterdicht met dakpannen. Monteer onderdelen van een kozijn tot één geheel, leer profielen stellen en ga met meetinstrumenten plaats bepalen van bouwwerken.

 

Metselen

Welke soorten metselverbanden zijn er?

Metsel zelf een muur en werk deze met verschillende technieken af. Leer muurafdekkingen maken.

 

Meubel maken

Met verschillende houtbewerkingstechnieken (zagen, boren, schroeven en lijmen) maak je een “Boosterbox”.  Met hout een betere sound!!!! Met dezelfde technieken zou je natuurlijk ook je eigen bed of kast kunnen maken!   

 

Laboratorium Techniek

Onderzoek naar voedsel: wat eet je eigenlijk allemaal en wat zit er in je voedsel? Met behulp van chemische en biologische analyses kun jij je eigen eten en drinken nader bekijken en maak je zo kennis met het vak laborant / analist.

 

Programmeren – applicatie ontwikkelaar

Met de basis principes programmeren maak je de eerste stappen om een eigen website te bouwen. Via een programmeerspel maak je kennis met het werkveld.

 

ICT

Met behulp van het simulatieprogramma Packet Tracer leer je je eigen netwerkomgeving in te richten.    

 

Schilderen

Schilderen is meer dan met een kwast werken, houtrotreparatie, behangen, beglazing, spuiten en decoratieve technieken behoren o.a. ook tot de veelzijdigheid van een schilder, vandaar dat de schilder zich steeds meer richt tot het vak “Vastgoedspecialist”.