Basis / Kader (maandag t/m woensdag)

Metaal

  • Met de onderdelen uit een metalen plaatje (met een lasersnijder voorbewerkt), maak je een stoeltje / telefoonstandaard.
  • Door aluminium plaatsjes te knippen, ponsen en buigen en aan elkaar te verbinden maak je een bureau organizer voor je telefoon of pennen. 
  • Als een professionele sleutelmaker een sleutel (eventueel van jezelf) namaken.

 

Installatietechniek

Werken aan een echte sanitaire en verwarmingsinstallatie. Door middel van tekeninglezen, aanleggen van leidingen en monteren van componenten maak je helemaal zelf een installatie die ook echt werkt!

 

Elektrotechniek

Werken aan een echte elektrotechnische installatie. Door middel van tekeninglezen, maken van elektrotechnische verbindingen en controleren/meten maak je helemaal zelf een installatie die ook echt werkt! 

 

Motorvoertuigen

  • Hoe zit een motor in elkaar en welke vloeistoffen kom je tegen?
  • Ontdek virtueel de auto en zoek de onderdelen.

 

Wegenbouw

  • Een stukje riool volgens de tekening maken: wie is het snelste? 
  • Volgens tekening straatwerk aanleggen.

 

Timmeren

Leer een deur afhangen, bouw een dak op en maak het waterdicht met dakpannen. Monteer onderdelen van een kozijn tot één geheel, leer profielen stellen en ga met meetinstrumenten plaats bepalen van bouwwerken.

 

Metselen

Welke soorten metselverbanden zijn er?

Metsel zelf een muur en werk deze met verschillende technieken af. Leer muurafdekkingen maken.

 

Meubel maken

Met verschillende houtbewerkingstechnieken (zagen, boren, schroeven en lijmen) maak je een “Boosterbox”.  Met hout een betere sound!!!! Met dezelfde technieken zou je natuurlijk ook je eigen bed of kast kunnen maken!   

 

ICT beheer

Als medewerker beheer ICT zorg je ervoor dat het informatiesysteem werkt, anders kunnen er grote problemen ontstaan. Je zorgt dat computers goed werken, dat er nieuwe programma’s op staan en dat collega’s toegang krijgen tot een bepaald programma of systeem. Ook als een ander apparaat niet meer werkt, zoals een telefoon of een printer, komen ze ook naar jou.

 

Schilderen

Schilderen is meer dan met een kwast werken, houtrotreparatie, behangen, beglazing, spuiten en decoratieve technieken behoren o.a. ook tot de veelzijdigheid van een schilder, vandaar dat de schilder zich steeds meer richt tot het vak “Vastgoedspecialist”.