Over ons

VMBO Techniek Oriëntatiedagen Arnhem-FoodValley

Nederland kent een breed scala aan technische (beroeps)opleidingen en er is volop werkgelegenheid in deze sector. Afgelopen 10 jaren is door de sector veel aandacht gegeven aan betatechniek in het onderwijs. Ruim de helft van de leerlingen in het voortgezet onderwijs gaat naar het vmbo. Het vmbo is de springplank naar vervolgonderwijs. Daarom is juist hier aandacht voor techniek gewenst. Wanneer zij in het vmbo voor techniek kiezen, zullen zij dit in het vervolgonderwijs ook vaker doen.

Om de instroom van technische studenten te verhogen, moeten er groepen jongeren aangesproken worden die nu misschien niet voor een exacte opleiding kiezen, maar wel hiervoor interesse hebben. Daarnaast is het belangrijk dat de technieksector kan bogen op een positief imago.

Hoe interesseer je jongeren voor techniek? Hoe laat je hen op een spannende en positieve manier kennismaken met techniektoepassingen en exacte vakken? Deze aandachtspunten staan centraal bij het de VMBO Techniek Oriëntatiedagen Arnhem-FoodValley.

VMBO Techniek Oriëntatiedagen Arnhem e.o.-FoodValley wordt georganiseerd door samenwerkende organisaties in de regio Arnhem e.o. – FoodValley.